ΞΥΠΝΑ





σε ενα κόσμο που εχει αρχίσει να γερνά ,σε ενα κόσμο που όλοι ή
μάλλον οι περισσότεροι, ολο αυτο τον καιρό προσπαθούσαν να βολέψουν το παιδί τους ή να βολευτούν οι ίδιοι σε μια θέση
κάπου στο δημόσιο ,γλείφοντας βουλευτές, υπουργούς, δημάρχους
και όλους τους κερατάδες που μας φτάσανε εδώ, έχουμε καταντήσει να ζούμε. Ακουμε καθε μερα στις τηλεορασεις και στο ραδιοφωνο ολους τους δημοσιογραφους ,τους πολιτικους , τους βουλευτες να σπειρουν σε καθε κουβεντα τους την τρομοκρατια και τον φοβο, να εκμεταλευονται την γιαγια και τον παππου που ειναι κλειδωμενοι στο σπιτι τους ,επειδη τους εχουνε κοψει την συνταξη και προσπαθουν να ζησουν μονο με 200 ευρω το μηνα ,αλλα να μπορουνε παραλληλα απο τα πουλημενα MME να ακουνε για χαρατσια, για μειωσεις μισθων και συνταξεων ,για φορους που αυξανονατι και για ολες τις μα***κιες  που μας λενε καθε μερα. Καντε απλα μια βολτα στην Αθηνα και δειτε ποσοι αστεγοι, ποσοι ηλικιωμένοι αστεγοι κοιμουνται κατω απο ενα κουτι, κατω απο ενα υποστεγο ,διπλα απο ενα καδο σκουπιδιων.. Τι κανουμε για ολα αυτα??

Γυρναμε το κεφαλι μας απο την αλλη ,ωστε να μην δουμε τον καδο σκουπιδιων, γυρναμε απο την αλλη ωστε να μην δουμε τον παππου κατω απο το χαρτοκουτο ή τον ανθρωπο κατω απο το υποστεγο. Τι σημασια εχει να ακουμε τον καθε Βενιζελο ,την καθε Παπαρηγα, τον καθε Τσιπρα, τον καθε Σαμαρα ,οταν αυτη τη στΙγμη πεθαινουν ανθρωποι επειδη δεν εχουν ενα κεραμιδι πανω απο το κεφαλι τους..? Τι περιμενουμε να μας σωσει? Ο Θεος ? Να πηγαινουμε στην εκκλησια και να αναβουμε κερια  ,να κανουμε ταματα ή να φιλαμε το χερι του παπα ?? ..και δεν ξερω και εγω τι αλλο! Δειτε τους παπαδες ή μαλλον τους ανθρωπους του Θεου με τι αμαξια κυκλοφορουν . Δειτε τι περιουσια εχει η εκκλησια. Μπειτε σε ενα μοναστηρι να δειτε. Αυτο ειναι ο..

χριστιανισμος? Αυτο ειναι που πρεπει να πιστευουμε? Γιατι η εκκλησια δε βοηθαει ολους αυτους τους ανθρωπους που δεν εχουν να φανε? Ή μαλλον βοηθαει -μην λεμε και ψεμματα- 10 παιρνει 0,1 βοηθαει.. για να αιτιολογει που παει ολο αυτο το χρημα. Γιατι κυριε προθυπουργε ,υπουργε ,βουλευτη ή τι στο διαολο εισαι δεν παιρνουμε χρηματα απο την εκκλησια για να ξεχρεωσουμε ολα αυτα που χρωσταμε?  Μαλλον σε αυτο το ερωτημα δεν θα εχουμε ποτε απαντηση.
Εχουμε καταντησει να ζουμε σε μια χωρα με μια κατεστραμενη παιδεια με μια κατεστραμενη κυβερνηση με ενα γαμ****μενο συστημα. Η κριση ειναι φτιαγμενη απο της τραπεζες. Οταν μοιραζανε πιστωτικες  και δανεια  κι εβλεπες τον οικοδομο να εχει μερσεντες και να κυκλοφορουν ολοι λες και ειναι εκατομμυριουχοι ,επρεπε να καταλαβετε οτι καταστρεφεται το μελλον μας ,το μελλον των παιδιων σας! Δε φτασαμε εδω που φτασαμε εξαιτιας του Παπανδρεου.. βοηθησατε και εσεις να καταστραφουμε.
Και τωρα ψηφιζουμε χρυση αυγη γιατι μας φταινε οι Αλβανοι οι Κουρδοι ,οι Πακιστανοι κλπ που ηρθαν στην Ελλαδα οι ανθρωποι επειδη δεν ειχαν να φανε και στη χωρα τους γινοταν πολεμος. Και ο κωλομπατσος ο Ελληνας τους εκμεταλλευοταν και τους επαιρνε ο,τι ειχαν πανω τους ,για να τους βαλει σε μια βαρκα ή σε ενα φορτηγο ,για να περάσουν τα συνορα ..και αν ζουσαν ολοι.. είμαστε όλοι  ανθρωποι και  πρεπει να ειμαστε ολοι μαζι ευτυχισμενοι , χωρις να μισουμε ο ενας τον αλλον. Ενα πραγμα δεν εχουμε καταλαβει , οτι ο κοσμος ανικει σε ολους τους ανθρωπους, ανεξαρτητως χρωματος φυλης η θρησκειας.




καμία επανάσταση δεν έγινε χωρίς αγάπη
καμία αγάπη δεν κερδήθηκε χωρίς επανάσταση




Νίκος Μάνεσης